Dodaj do ulubionych

SUSHARNIA

Wyślij wiadomość

Strona WWW Link do strony
Kategoria ,
Narzędzia

131 Wyświetleń

0 Komentarze

Wydrukuj tą stronę

Dodaj do ulubionych

SUSHARNIA

Ze względu na niedostatek warzyw, Japończycy w dawnych czasach, zaadaptowali do celów kulinarnych glony i wodorosty bogate w jod. Ważną cechą kuchni japońskiej od wieków jest szczególna metoda przygotowywania niektórych produktów. Otóż smaży się je szybko i w dużej ilości tłuszczu w taki sposób, aby chłonęły go jak najmniej. Smażenie ma nie zmieniać smaku potraw i nie nasączać ich tłuszczem. Japończycy nie podają też powszechnych u nas tłustych, zawiesistych sosów. Wiele tradycyjnych dań japońskich bazuje na surowych rybach. Naukowcy przypuszczają, że za ochronne działanie świeżych ryb odpowiedzialne są występujące w nich duże ilości wielonienasyconych kwasów tłuszczowych 11 ciekawostek - powody dla których warto jeść ryby: Wygładzają zmarszczki. I to nie tylko z powodu witaminy A i E, które pozytywnie wpływają na zdrowie skóry. To głównie dzięki kwasowi wielonienasyconemu omega-3, który ma właściwości wygładzające skórę.

Strona WWW Link do strony
Kategoria ,

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


3 + 3 =

Strony Dla Firm